November 2018: Het nieuwste model binnen de Hobie vloot is binnen!! De Hobie Compass Duo. Dit is een twee persoons kayak die zeer aantrekkelijk geprijsd is. Onder de button Hobie kayaks zijn alle specificaties en de prijs te vinden.

Oktober 2018: Hobie presenteert een nieuw model: de Hobie Compass Duo !! Voor een zeer aantrekkelijke prijs (€ 3625,= incl. BTW) is deze twee-persoons kayak leverbaar. Zie het tabblad kayaks voor de specificaties van dit model.

Juni 2018: Tot en met 31-08-2018 zijn de Eclipse (ACX) boards in prijs verlaagd. Voor de 10.5 betekent dit een korting van € 820,= en voor de 12.0 € 850,= op de nieuwprijs.

Juni 2018, zie het reisverslag van Pierre Welten van zijn visreis naar Zweden: http://www.kabootje.nl/index.php?id_product=43&controller=product

Mei 2018: Kabootje heeft het merk Native in het assortiment opgenomen. Native is de tegenhanger van Hobie. Trappen met de benen om vooruit te komen. Het grote verschil is de wijze van voortstuwing. Bij Native gaat dit met een schroef, bij Hobie met vinnen. Voordeel van Native is dat je direct achteruit kunt trappen. Dit integenstelling van Hobie waar je eerst een handeling moet uitvoeren. Kom proefvaren in de Native Ultimate FX 13 propel om het verschil met Hobie te ervaren!

Januari 2018: 9 t/m 14 februari is Kabootje te vinden op de beurs Boot Holland te Leeuwarden. Standnummer 3062. Diverse modellen worden getoond, waaronder het nieuwe Hobiemodel Compass. Van harte welkom !! 

Oktober 2017: We hebben weer gereserveerd ! Boot Holland editie 2018 is Kabootje weer van de partij !! Van 9 t/m 14 februari hoop ik u te ontmoeten in het WTC Expo te Leeuwarden. Zie ook https://boot-holland.nl

Augustus 2017: Hobie presenteert een nieuw model: de Hobie Compass !! Voor een zeer aantrekkelijke prijs (€ 2260,= incl. BTW) is deze kayak leverbaar. Zie het tabblad kayaks voor de specificatie van dit model.

Zaterdag 13 mei a.s organiseert Kabootje een toertocht voor Hobie kayaks in Giethoorn. In georganiseerd verband gaan we varen. De tocht is ongeveer 10 km lang en kan worden uitgebreid. De tocht is incl koffie en een lunchpakket. Kosten € 17,50 p.p. Heeft u geen Hobie? U kunt in dat geval deelnemen door een Hobie te huren. Kosten € 50,00. Per kayak. Opgave via info@kabootje.nl

Januari 2017: Bezoek de stand van Kabootje tijdens de Caravana van 19-24 januari of op Boot Holland van 10 t/m 15 februari, beiden in Leeuwarden !!

Augustus 2016:

Steppen op het water met de Hobie Eclipse


Hobie Mirage Eclipse

Hij ziet me aankomen, staat stil en zijn mond valt open. Ik voel dat hij mij nakijkt. Een ander wijst naar mij en weer een ander maakt een foto van me. Ze praten over mij. Behendig glij ik door de gracht in Giethoorn. 

Waterstep of watercrosser

Gelukkig vallen de mensen die ik tegenkom niet voor mij, maar zijn ze onder de indruk van mijn Hobie Eclipse. Een supboard, waarop ik mij steppend voortbeweeg, een watercrosser, een hippe waterfiets met stuur, een supboard met trapmechanisme. De beweging doet denken aan bewegen op een crosstrainer. Wij hebben hem bij Kabootje net binnengekregen en ik probeer hem samen met Mark uit. 

Genieten en bewegen

Op het Bovenwijde is het wat rustiger varen. Dit is heerlijk. De zon schijnt en een koel briesje maakt het feest compleet. Ik voel me vrij. Ik geniet van de stilte. Zacht klotsen de golven tegen mijn board. Ik ben lekker actief en leg ongemerkt snel een afstand af. De mooie wolkenpartijen en de schittering van het water maken mijn moment compleet. 

Workout op het water

Ik krijg mijn Eclipse steeds beter onder controle. In het begin stond ik er wat onwennig op, maar hij is stabiel en het stuur geeft goed houvast. Als je de linker hendel inknijp, dan ga je naar links. Knijp je de rechter hendel in, dan ga je naar rechts. Als je er net op staat, dan vergelijk je het stuur te veel met een fietsstuur. Je denkt dat je remt als je de hendels inknijpt. Tja, en remmen dat kun je beter met je voet doen. Ik gebruik spieren in mijn benen, die ik met fietsen en lopen niet gebruik. Tot mijn verbazing heb ik de volgende dag geen spierpijn.

Na een lekkere workout halen we de boards uit het water. Dat is zo gepiept. Trapsysteem eruit klikken, stuur eruit klikken, roer ontgrendelen en vervoeren maar. Het kost een paar euro's, maar dan heb je ook wat. Als je de Hobie Eclipse eenmaal hebt ontdekt, dan ga je niet meer afzien in de sportschool, maar lekker in de buitenlucht genieten.

Bekijk ook het promotiefilmpje. Klik hier

______________________________________________________________________________________________________

Juni 2016: De nieuwe Hobie Eclipse serie komt binnenkort binnen. Een totaal nieuwe sensatie. Zie https://www.youtube.com/watch?v=FGKyOaw29yU voor een promo film.

Mei 2016: Bezoek de voorjaarsshow van Kabootje: 28 mei. Proefvaren in alle modellen is mogelijk, m.u.v. de Island modellen.

Mei 2016: Bezoek Reuzedei Akkrum, 7 mei 2016. Een dag welke in het teken staat van duurzaam wonen, werken en leven. Naruurlijk hoort Kabootje/Hobie daarbij, Proefvaren is mogelijk in enkele modellen.

Oktober 2015: Bezoek Hobie op één van de a.s. beurzen: Hengelsportbeurs Utrecht, 30 en 31 oktober, 1 november. Boot Holland Leeuwarden, 12 t/m 17 februari 2016, Visma Rotterdam 4 t/m 6 maart, Hiswa Amsterdam 16 t/m 20 maart 2016.

September 2015: Zie Hobie kayaks, inruil en demo modellen voor een totaaloverzicht. Diverse modellen toegevoegd voor zeer aantrekkelijke prijzen.

Juli 2015: In de verkoop: 3 x 2e hands 2-persoons Outfitter, waarvan 2 x Olive groen met dubbele besturing (voor en achter) en 1 x Mos groen, enkele besturing (alleen achter), Bouwjaar resp. 2x 2012 en 1 x 2010.

Mei 2015: Op zaterdag 9 mei 2015, van 10.00u tot 16.00u, houdt Kabootje een voorjaarsshow. Proefvaren in alle modellen (m.u.v. de Island serie) is mogelijk. Adres: Douwenmaat 1-08 te Meppel.

April 2015: Zie Hobie, inruil en tweede hands: Hobie tandem Island kleur geel, incl. trailer en accessoires. Prijs € 5500,= (update: inmiddels verkocht)

Februari 2015: De eerste modellen 2015 zijn binnen!! De Outback en de Oasis zijn te bewonderen. Daarnaast is te ervaren wat het zitcomfort is van de verhoogde nieuwe stoel.

December 2014: De modellen 2015 zijn onderweg!! Zodra deze binnen zijn wordt dit in deze rubriek vermeld. Ondertussen zijn nog nieuwe kayaks, in diverse kleuren, verkrijgbaar van modeljaar 2014, tegen aantrekkelijke prijzen. Outback (2x), Revolution 13 (2x), Sport, Outfitter, Adventure, enz. Vraag naar de mogelijkheden!

Oktober 2014: De nieuwe Hobie catalogus 2015 is uit ! Klik op de onderstaande link voor details. http://cdn.hobiecat.com/digital_assets/2014-15-hobie-kayaking-fishing-collection-brochure.pdf

September 2014: Hobie introduceert een compleet nieuwe modellijn. Naast diverse rompaanpassingen voorziet Hobie alle modellen, m.u.v. de opblaasbare modellen, van de Vantage seat. Deze meervoudig verstelbare stoel werd al geleverd op de Pro Angler. Van de Vantage seat is de zitting in hoogte verstelbaar en de leuning naar voren en achteren verstelbaar. In- en uitstappen van de kayak wordt nog makkelijker. Helaas leiden de aanpassingen per 1 januari 2015 tot een prijsstijging welke per model varieert tussen de 12% en de 25%. Modellen 2014 blijven, zolang de voorraad strekt, beschikbaar tegen de oude prijzen.

Mei 2014: Hobie Revolution 13 gebruikt binnen gekregen. Kleur: geel. Ziet er zeer netjes uit. Bouwjaar 2009, verkoopjaar 2010. Prijs: € 1675,=. Update 17 mei: Verkocht !!

Mei 2014: Op zaterdag 10 mei 2014, van 10.00u tot 16.00u, houdt Kabootje een voorjaarsshow. Proefvaren in alle modellen is mogelijk. Adres: Douwenmaat 1-08 te Meppel

April 2014: Recentelijk is een nieuwe accessoiregids uitgekomen. Zie het tabblad Hobie kayaks, accessoires of klik op deze link: Accessoire gids zomer 2014

Februari 2014: Ook dit jaar is Kabootje weer op het Waterevent in Blokzijl te vinden. Op zaterdag 12 en zondag 13 april kunt u proefvaren in de Kolk. Kabootje staat aan de Noord-Westkant van de kolk, aan het einde van de Noorderkade. Zie ook:       http://www.hetwaterevent.nl/

Februari 2014: Welk type Hobie kayak moet ik kiezen? Klik op de link voor een handleiding. http://cdn.hobiecat.com/digital_assets/87367021-2014-summer-international-kayaking-parts-catalog.pdf

December 2013: Hobie heeft diverse aanpassingen uitgevoerd op de 2014 modellen Sport, Outback en Revolution 13. Zie bij de modelspecificaties wat er in veranderd.

Oktober 2013: Recentelijk heeft Kabootje diverse gebruikte Hobiemodellen op voorraad gekregen. Een Classic, een Sport en Outfitters in diverse kleuren ! Kijk onder Hobie kayaks, inruil en demomodellen voor details.

Augustus 2013: Kabootje is dealer geworden van het gehele Thule assortiment. Van dakdragers tot fietsendragers.

 

 

 


Categorieën

Fabrikanten

Leveranciers